شیوه ارزشیابی نوبت دوم
قابل توجه همکاران محترم مطالعات اجتماعی درزمینه ارزشیابی پایانی درس مطالعات اجتماعی پایه هفتم
اینجاراکلیک نمایید.
ایران را پرورانده ساختم تا پناهگاه آزادگان باشد. دیااکو
قابل توجه همکاران محترم مطالعات اجتماعی درزمینه ارزشیابی پایانی درس مطالعات اجتماعی پایه هفتم
اینجاراکلیک نمایید.
قابل توجه همکاران محترم گروه:
مجمع عمومی دبیران در روز چهارشنبه مورخه ی1393/1/27 در محل مدرسه راهنمایی نمونه احرار برگزار میگردد.دستور کار جلسه به شرح ذیل میباشد
1ــ بررسی کتاب
2ــ کار گاه آموزشی طراحی سوال
3ــ انتخاب سرگروه برای سال تحصیلی 93/94
ریچارد نلسون فِرای، ایران شناس و شرقشناس برجسته آمریکایی، روز پنجشنبه ۲۷ مارس (هفتم فروردین) درگذشت.
او بنیانگذار کرسی مطالعات ایرانی در دانشگاههای کلمبیا و هاروارد بود و انتشارات فراوانی در ارتباط با تاریخ ایران داشت.
از او به عنوان "برترین ایرانشناس معاصر جهان" یاد میشد.
ریچارد فرای در سال ۱۹۲۰ در ایالت آلاباما از والدینی سوئدیتبار به دنیا آمد.
او دکترای تاریخ خود را از دانشگاه هاروارد در سال ۱۹۴۶ دریافت کرد. رساله دکترای او درباره تاریخ بخارا بود.
ریچارد فرای علاوه بر تسلط بر زبانهای فارسی، ترکی و عربی، به چندین زبان اروپایی هم احاطه داشت.
او سالها در ایران به مطالعه تاریخ این کشور پرداخت و در نیم قرن گذشته بارها به نقاط مختلف ایران، افغانستان و تاجیکستان سفر کرد.
کتب و مقالات متعدد او درباره تاریخ ایران اغلب به عنوان منابع علمی ایرانشناسی مورد استفاده قرار میگیرد.
آقای فرای چند سال پیش رسما اعلام کرده بود که دوست دارد پس از مرگ در ایران و در حاشیه زاینده رود اصفهان به خاک سپرده شود.
محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری سابق ایران در سال ۲۰۱۰ خانه ای مجلل و تاریخی را در اصفهان برای اقامت مادام العمر به ریچارد فرای هدیه کرد.
آقای فرای که استاد بازنشسته دانشگاه هاروارد بود، روز پنجشنبه در سن ۹۴ سالگی در شهر بوستون درگذشت.
..............
منبع : bbc
دکتر محمدابراهیم باستانی پاریزی از دیگر شخصیت های بزرگ استان کرمان هست که آثار زیادی به قلم او بر صفحات کاغذ نقش بست . او هم مثل سایر تاریخنگاران جزئی از خاک این کشور شد . کسی که تاریخ را می نوشت و خود نیز به تاریخ پیوست . کتاب های او همیشه در کتابخانه های ما باقی خواهند بود و هر گاه که به سراغ کتاب هایش برویم یادش هم در ذهن ما زنده خواهد شد و به فراموشی سپرده نخواهد شد . او متولد 3 دی 1304 بود برای همین در هنگام مرگ 89 سال داشت . در شهرستان پاریز از توابع استان سیرجان به دنیا آمده بود . این اواخر پیش از اینکه از دنیا بره از بیماری کبد رنج می برد و حدود یک ماهی می شد که این بیماری اونو دربر گرفته بود . تا وقتی که ابتدایی بود در پاریز تحصیل می کرد یعنی تا پایان کلاس ششم ابتدایی . پدرش حاج آخوند پاریزی هم در کسب علم و دانش اندوزی به او کمک می کرد . پس از اینکه ابتدایی را تمام کرد مجبور شد حدود دو سال از تحصیل دور بشه و بعد از اون در سال 1320 بود که دوباره به کسب علم روی آورد و در دانشسرای مقدماتی کرمان به تحصیلات خود ادامه داد . دیپلمش را که گرفت در سال 1325 به تهران رفت تا آنجا به ادامه تحصیل بپردازه . در سال ۱۳۲۶ در دانشگاه تهران در رشتهٔ تاریخ تحصیلات خود را پی گرفت. باستانی پاریزی به گواه خاطراتش از نخستین ساکنان کوی دانشگاه تهران (واقع در امیر آباد شمالی) است.
در ۱۳۳۰ از دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد و برای انجام تعهد دبیری به کرمان بازگشت و تا سال ۱۳۳۷ خورشیدی که در آزمون دکترای تاریخ پذیرفته شد، در کرمان ماند. او دوره دکترای تاریخ را هم در دانشگاه تهران گذراند و با ارایه پایاننامه ای درباره «ابن اثیر» دانشنامه دکترای خود را دریافت کرد. وی کار خود را در دانشگاه تهران از سال ۱۳۳۸ با مدیریت مجله داخلی دانشکده ادبیات شروع کرد و تا سال ۱۳۸۷ استاد تمام وقت آن دانشگاه بود و رابطه تنگاتنگی با این دانشگاه داشت.
شوق نویسندگی وی در دوران کودکی و نوجوانی در پاریز و با خواندن نشریاتی مانند حبلالمتین، آینده و مهر برانگیخته شد. باستانی، اولین نوشتههای خود را در سالهای ترک تحصیل اجباری (۱۳۱۸ و ۱۳۱۹) در قالب روزنامه ای به نام باستان و مجلهای به نام ندای پاریز نوشت، که خود در پاریز منتشر میکرد و دو یا سه مشترک داشت.
نخستین نوشته او در روزنامه های آن زمان، مقالهای بود با نام «تقصیر با مردان است نه زنان» که در سال ۱۳۲۱ در مجله بیداری کرمان چاپ شد. پس از آن به عنوان نویسنده یا مترجم از زبانهای عربی و فرانسه، مقالات بیشماری در روزنامهها و مجلاتی مانند کیهان، اطلاعات، خواندنیها، یغما، راهنمایکتاب، آینده، کلک و بخارا چاپ کرده است.
اولین کتاب باستانی پاریزی، پیغمبر دزدان نام دارد که شرح نامههای طنزگونه شیخ محمدحسن زیدآبادی است و برای نخستین بار در سال ۱۳۲۴ در کرمان چاپ شده است. این کتاب تاکنون به چاپ شانزدهم رسیده است. وی بیش از شصت عنوان کتاب تألیف و یا ترجمه کرده است. کتابهای باستانی پاریزی برخی شامل مجموعه برگزیدهای از مقالات وی هستند که به صورت کتاب جمعآوری شدهاند و برخی از ابتدا به عنوان کتاب نوشته شدهاند.
از میان نوشتههای او، هفت کتاب با نام «سبعه ثمانیه» متمایز است که همگی در نام خود عدد هفت را دارند، مانند خاتون هفت قلعه و آسیای هفت سنگ. بعدا کتاب هشتمی با عنوان هشتالهفت به این مجموعه هفتتایی اضافه شده است. به جز کتب و مقالات، باستانی پاریزی شعر هم می سرود و اولین شعر خود را در کودکی در روستای پاریز و در آرزوی باران سروده بود. منتخبی از شعرهای خود را در سال ۱۳۲۷ در کتابی به نام «یادبود من» به چاپ رسانده است.
بر خلاف عمده کتابهای تاریخی که نثری سرد و سنگین دارند، بیشتر نوشتههای تاریخی باستانی پاریزی پر از داستانها و ضربالمثلها و حکایات و اشعاری است که خواندن متن را برای خواننده آسانتر و لذتبخشتر میکند. در کشورهای اروپایی تاکنون رسالههایی درباره ایشان و شیوه نوین تاریخنگاری وی عرضه شده است.
شاید یکی از علل اقبال مردم به آثار دکتر باستانی، علاوه بر صداقتش در نقل تاریخ و مبارزه با استبداد، جهل و استحمار، این است که ایشان راه نفوذ بین مردم را به درستی پیدا کرده است. هیچ خوانندهای هنگام خواندن آثار ایشان احساس خستگی نمیکند و خواسته و ناخواسته مسحور قلم ایشان میشود که تاریخ را در قالب ادبیات و رمان تاریخی ارائه میکند.
خواننده هنوز از لذت خواندن نثر تاریخی دکتر، فراغت نیافته، اشعار نغز و دلنشین و بایستهای را جلوی خود میبیند و بلافاصله خاطرات تاریخی، او را مبهوت میسازد، تا جایی که ناخودآگاه زمان را فراموش کرده و هنگامی به خود میآید که کتاب یا حداقل آن فصل از کتاب را مطالعه کرده است. به نظر میرسد این اول ماجراست، زیرا خواننده علاوه بر احساس رضایت، به فکر فرو میرود و این تفکر و تعقل، باعث شکلگیری اندیشه جدیدی در ذهن او میشود.
در کویر مطالعاتی ایران زمین در دوران معاصر که بسیاری به دلایل مختلف با کتاب قهر کردهاند، هنر دکتر باستانی عرصه را برای آشتی دوبه ارمردم با کتاب فراهم میکند، تنها کافی است خواننده به یکی از این آثار دست یابد و بسمالله را بگوید، آنگاه باید تا تای تمت، کتاب را همراهی کند و این را میتوان معجزه دکتر باستانی لقب داد. در گذشته نه چندان دور، آثار بزرگان دیگری این گونه بوده و هر کدام از آنها ـ صرف نظر از اندیشههای متفاوتی که داشتهاند ـ سهم بزرگی در همگام شدن مردم با کتاب ایفا کردهاند.
به نظر میرسد، اکنون وقت آن فرا رسیده تا بار دیگر آثار گران سنگ دکتر باستانی را بازخوانی کنیم و اگر برخی هم از خواندن این آثار تاکنون غفلت کردهاند، فرصت را غنیمت شمرده و برای بار نخست به مطالعه یکی از آثار دکتر بپردازند و دریابند چه گوهر نابی از کف تاریخ و ادبیات ایران زمین رخت بربست.
..................................
منبع : سایت تابناک
برای مشاهده اینجاراکیلک کنید.
حلول سال نو و بهار پرطراوت را که نشانه قدرت لايزال الهي و تجديد حيات طبيعت مي باشد را به تمامی
همکاران بزرگوار و دانش آموزان عزیزتبريک و تهنيت عرض نموده
و سالي سرشار از برکت و معنويت را از درگاه خداوند متعال و سبحان
براي شماعزيزان مسئلت می نمایم.
برابر با شب آخرین چهارشنبه ی سال جشنی به نام «چهارشنبه سوری» یا «جشن شب سوری» در سراسر سرزمین های ایرانی همراه با آتش افروزی و پریدن از روی آن و مراسمی ویژه برگزار می شود.
منبع:http://iranian-bastan.blogfa.com
از آغاز بنياد مدارس در عالم، امتحان گرفتن از شاگردان يکي از راهکارهاي آزمودن توان و استعداد دانش آموزان بوده و هست. در مدارس دوره قاجار نيز معلمين هر روز و هر هفته از شاگردان درس مي پرسيدند و توانايي ايشان را از طريق امتحان ارزيابي ميکردند.
|
|
[4972- 1ع] |
در اين مدارس، معلم درس جديد را بر پايه توان دانش آموز ارائه ميکرد؛ ارزشيابي شاگردان هم در دو مرحله انجام ميگرفت؛ يک مرحله ارزشيابي تدريجي که شامل درس پرسيدن روزانه يا هر چند روز يک بار بود و ارزشيابي نهايي هم در پايان يک کتاب يا دوره آموزشي انجام ميشد.
دوران حكومت ناصرالدین شاه قاجار (1264 ـ 1313 ه . ق) چه از نظر طول حكومت و چه از نظر جایگاه آن درتاریخ معاصر، مهمترین دوره حكومت در عصر قاجاریه محسوب میشود.ناصرالدین شاه چهارمین پادشاه قاجاریه فرزند محمد شاه و جهان خانم (مهد علیا) در ششم ماه صفر سال 1247 ه.ق به دنیا آمد.
در تربیت ناصرالدین سعی بسیار شد و مسئولیت آموزش برخی از شاهزادهها به میرزا عیسی قائم مقام فراهانی و فرزندش میرزا ابوالقاسم و پس از آن به میرزا تقی خان امیرکبیر واگذار گردید. ناصرالدین یکی از شاهزادههایی بود که دانش خود را از امیرکبیر آموخت. در چهارده سالگی با گلین خانم دختر یکی از شاهزادگان قاجار پیمان زناشویی بست.